Poveste de miliardar: “Extravagantele” lui Alisher Usmanov, cel mai bogat rus

Alisher Usmanov este in prezent cel mai bogat om din Rusia, datorita investitiilor pe care le-a facut in Facebook cu trei ani in urma.

Grupul DST detinut de miliardarul rus a investit in mai multe startup-uri din Sillicon Valley si a vandut actiuni in valoare de 1,4 miliarde de dolari in timpul listarii retelei de socializare. Este estimat in prezent la 18,1 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Daca alti milionari se multumesc sa liciteze pentru o singura piesa in cadrul evenimentelor organizate de Sotheby’s, Usmanov a cumparat toate loturile din cadrul unei licitatii, scrie BusinessInsider.

Printre “extravagantele” pe care si le ofera, se mai numara si construirea unei bai romane sub casa sa.

Usmanov detine “Beechwood”, o casa cu arhitectura in stil Victorian din Londra pentru care a platit 77 milioane de dolari. Printre vecinii pe care ii are miliardarul rus in cartierul Highgate din Londra, se numara Jude Law, Annie Lennox sau George Michael.

Usmanov vrea sa construiasca un complex de bai romane si o piscina subterana in casa sa in stil Victorian.

Fundatia “Arts and Sports” de care se ocupa Usmanov este delegata sa convinga forumurile internationale pentru ca Rusia sa organizeze World Cup in 2018.

Casa de vacanta detinuta de Usmanov este o locuinta construita in 1524, fiind un cadou de la Henry al VIII-lea, catre unul dintre asociatii lui. Casa se intinde pe 300 de acri.

Usmanov are un iaht estimat la peste 100 milioane de dolari pe care l-a numit Dilbar dupa numele mamei lui. Iahtul este chiar o achizitie ieftina, tinand cont ca precedenta ambarcatiune a miliardarului era estimata la 273 milioane de dolari.

Miliardarul si-a cumparat si un avion Airbus A340, cel mai mare avion privat din Rusia si posibil din intreaga Europa. Pretul de pornire pentru un asemenea mijloc de transport este de 500 milioane de dolari.

In 2007, Usmanov a cumparat toate loturile de la o licitatie organizata de Sotheby’s, platind peste 35 milioane de dolari. Tablourile pot fi admirate de turisti, intrucat sunt expuse intr-un castel din Rusia.

Magnatul rus este proprietarul publicatiei Comment, cu un tiraj de 131.000 de exemplare. El l-a dat afara pe redactorul-sef al publicatiei, dupa ce a publicat comentarii negative la adresa lui Vladimir Putin.

Toti copiii din Rusia ii pot fi recunoscatori lui Usmanov, care a achizitionat drepturile de a publica o serie de desene animate pentru 10 milioane de dolari si apoi le-a donat unui post de televiune din Rusia.

In mai 2009, Digital Sky Technologies, companie la care miliardarul detine 32% din actiuni, a platit 200 milioane de dolari pentru 1,96% din actiunile Facebook. Dupa ce reteaua de socializare a fost listata, Usmanov a devenit cel mai bogat om din Rusia, intrecandu-l pe Roman Abramovich. 



Sursa: Business24.ro

 
 

Etichete:, , ,

Leave a Reply

 

Like, ca să fii INFORMAT