Warren Buffett cumpara 425 avioane de afaceri

Compania aeriană NetJets, deţinută de Berkshire Hathaway, vehiculul financiar al miliardarul Warren Buffett, a anunţat luni că vrea să cheltuie 9,6 miliarde de dolari pentru a cumpăra până la 425 noi avioane de afaceri de la Bombardier şi Cessna, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Directorul de la NetJets, Jordan Hansell, a declarat că aceste comenzi reflectă încrederea companiei în perspectivele economiei pe termen lung .

Achiziţiile făcute de NetJets includ 275 de avioane de afaceri Bombardier Challenger, dintre care 100 de aparate sub formă de comenzi ferme plus opţiuni pentru alte 175 de exemplare, şi 150 de avioane de afaceri Cessna Citation Latitude, 25 comenzi ferme plus o opţiune pentru alte 125 de aparate.

Partea din comandă ce revine Bombardier este estimată la 7,3 miliarde de dolari. Aceasta este a doua mare comandă pe care NetJets o face grupului canadian Bombardier în ultimele 15 luni. În luna martie 2011 , NetJets şi Bombardier au semnat un contract în valoare de 6,7 miliarde de dolari referitor la livrare a 120 de avioane.

Timp de mai mulţi ani NetJets a fost „copilul problemă” din portofoliul de companii al Berkshire Hathaway, chiar dacă are o cotă de piaţă de aproape cinci ori mai mare decât a celui mai apropiat rival. În ultimii doi ani însă compania a reuşit să revină pe profit şi să-şi reducă datoria astfel că în luna februarie a acestui an Buffett le-a spus investitorilor că NetJets a încheiat anul 2011 cu o creştere peste aşteptări a vânzărilor.



sursa: www.incomemagazine.ro

Etichete:, ,

Leave a Reply