Casa miliardarului Bill Gates, o reședință de peste 6.000 de mp și o curte de 2 hectare (VIDEO)

Miliardarul Bill Gates se poate lăuda cu o casă cu adevărat uimitoare. Construită pe o colină din apropierea Washingtonului şi cu vedere către lac, reşedinţa are peste 6.000 de metri pătraţi şi o curte de 2 hectare. Pe lângă aceste caracteristici impresionante, nu putem uita tehnologia care a fost încorporată ori faptul că multe dintre comenzi pot fi controlate chiar şi prin intermediul telefonului mobil.

Casa miliardarului are 7 dormitoare, 24 de băi, 6 bucătării, o bibliotecă impresionantă, demnă de o universitate de prestigiu, o sală de cinema şi o piscină. Terenul pe care se află a fost achiziţionat de Gates în urmă cu mai bine de 20 de ani, însă proiectarea şi construcţia reşedinţei s-au dovedit extrem de complicate. Au trecut 7 ani până când familia Gates a putut să se mute în noul cămin.

Experţii imobiliari au precizat că dacă ar dori vreodată să vândă casa, ar fi aproape imposibil de estimat un preţ corect, şi asta din pricina dotărilor şi tehnologiei de care dispune.

Casa este complet tehnologizată iar multe dintre caracteristici pot fi reglate prin intermediul unei simple comenzi vocale ori a telefonului mobil. Pentru acest lucru, reşedinţa a fost dotată cu un sistem computerizat unic, ce are nevoie de 64 de kilometri de fibră optică.

Caracteristicile uimitoare ale casei nu ţin cont numai de dorinţele membrilor familiei. Fiecare persoană care trece pragul casei primeşte un cod şi îşi poate defini o serie de preferinţe. Atunci când intră într-o altă cameră, sistemul reconfigurează temperatura, lumina ori muzica în funcţie de opţiunile oaspetelui. Nici măcar tradiţionalele tablouri nu scăpat de transformare. Ele au fost înlocuite cu panouri digitale, care afişează diferite imagini, în funcţie de preferinţele familiei Gates.

Biblioteca este singura încăpere care îşi păstrează semnificaţia tradiţională. Un mare admirator al lui Leonardo da Vinci, Bill Gates deţine colecţia scrierilor Codex Leicester, achiziţionată cu 30 de milioane de dolari.

Chiar dacă averea sa a fost estimată la 61 de miliarde de dolari, Bill şi soţia sa Melinda sunt cunoscuţi şi pentru activităţile de caritate în care sunt implicaţi.



sursa: www.b1.ro

Etichete:

Leave a Reply