Facebook a ofertat o pustoaica de 17 ani. Reactia ei l-a blocat pe Zuckerberg

Nive Jayasekar are doar 17 ani, dar intr-un singur weekend a creat o aplicatie pentru care a primit peste 10.000 de dolari de la retailerul american Home Depot si o oferta de munca din partea Facebook, cea mai mare retea de socializare din lume. Desi a fost “curtata” de una dintre cele mai puternice companii IT din acest moment, tanara de origine americana se gandeste daca sa accepte sau nu jobul in firma lui Mark Zuckerberg.

Nive a participat la evenimentul Hackathon, organizat in cadrul conferintei Social-Loco, in Statele Unite, in perioada 16-17 iunie, sponsorizata de branduri cu renume, precum Home Depot, potrivit Business Insider.

Tanara s-a hotarat sa participe la competitie, atrasa fiind  de premiile puse in joc. Pustoaica a dezvoltat un organizator de proiecte pentru o serie de imbunatatiri ale casei, sub forma unei aplicatii pentru Windows Phone.

Nive Jayasekar a marcat evenimentul cu aplicatia ei, care faciliteaza gasirea de materiale pentru proiecte de amenajare exterioara, atat pentru gradinarii incepatori cat si pentru cei experimentati.

Cand a aflat insa ca a castigat la categoria speciala, adolescenta a ajuns in San Francisco, alaturi de mama sa, pentru a tine un speech in cadrul conferintei Social-Loco despre aplicatia pe care a gandit-o. Pentru ca a intarziat putin, programul invitatilor s-a decalat, iar Nive si-a tinut prezentarea in fata juriului si a participantilor chiar inaintea speakerului Emily White, directorul pentru parteneriate mobile al Facebook.

White a abordat-o apoi pe tanara programatoare in culise, unde i-a propus un internship la Facebook pe perioada verii. “Nive este uimitoare si voi lucra cu ea intr-o zi”, a sustinut executivul Facebook in speechul sau. Pustoaica i-a spus insa ca se mai gandeste, surprinzandu-i pe toti cu acest raspuns.

In Silicon Valley se duce o lupta apriga pentru atragerea talentelor, iar dovada o reprezinta procesul indelungat de recrutare. Nive Jayasekar, proaspat absolventa a liceului Monta Vista din Cupertino, California, va incepe din toamna cursurile Universitatii Carnegie Mellon din acelasi stat. Tanara nu a declarat daca a acceptat sau nu oferta celor de la Facebook. “Recrutarea continua”, a spus ea, citata de Business Insider.

Nici reprezentantii Facebook nu au comentat mai multe despre continuarea acestei povesti. Pana cand Nive sa devina insa un intern la una dintre cele mai admirate companii din lume la ora actuala, aplicatia sa ruleaza atat pe smartphone-urile dotate cu sistemul de operare al Apple (iOS), cat si pe cele cu Android (Google).



foto: Business Insider
sursa: www.incont.ro

 

Etichete:

Leave a Reply