Record mondial pe Nurburgring pentru versiunea electrică a lui Audi R8

Audia anunţat astăzi oficial că R8 e-tron, versiunea 100% electrică a sportivei din gama producătorului din Ingolstadt, a reuşit să bată recordul unui tur pe Nurburgring pentru o maşină electrică de serie.

Cu 8 minute şi 9.099 secunde pe turul de 20.8 kilometri de pe clasicul Nordschleife, Audi R8 e-tron a reuşit să bată nu doar modelele electrice de producţie care şi-au încercat norocul pe Nurburgring, ci şi conceptul Peugeot EX1, un prototip pe care francezii l-au dus la 9:01 într-un tur de circuit. Recordul pentru un vehicul electric îi aparţine în continuare unicatului electric Radical TMG EV P001. Ajutat de tehnologie semnată Toyota, acesta a reuşit să facă un tur pe Nordschleife în 7 minute şi 48 de secunde.

Tururile făcute cu R8 e-tron au fost fantastice. Chiar dacă maşina e una de producţie şi nu are avantajele aerodinamice ale unui model de circuit, centrul său de greutate coborât şi distribuţia bună a maselor îi conferă calităţi sportive.

Vă reamintim că Audi R8 e-tron beneficiază de două motoare electrice – câte unul pe fiecare axă, fiecare generând un maxim de 312 CP şi 820 Nm. Autonomia anunţată de Audi în condiţii ideale este de 215 kilometri, iar performanţele sportivei electrice de la Audi sunt şi ele interesante: 4.6 secunde pentru 0-100 km/h şi o viteză maximă limitată electronic la 200 de kilometri pe oră pentru economisirea energiei.

Pentru a reuşi performanţa de pe Nurburgring, exemplarului R8 e-tron pilotat de Markus Winkelhock i-a fost ridicată limitarea la 250 km/h. În rest, maşina a dispus de aceleaşi pneuri, de acelaşi tren de propulsie şi de setări identice cu cele pe care modelul german le oferă eventualilor clienţi care trec pragul showroom-urilor Audi în căutarea unui model cu adevărat special.



sursa: www.automarket.ro

 

Etichete:,

Leave a Reply