OAMENI care au făcut milioane de dolari din jocuri video

Cei care lucrează în industria jocurilor video au salarii de 100.000 de dolari pe an, conform unui studiu efectuat de revista Game Developer, însă sunt oameni care duc acasă și câteva milioane de euro pe lună. Iată cei mai bogați oameni din industria jocurilor video!

Vânzările din industria de jocuri video sunt în cădere liberă de mai mult de trei ani, în prinicipal datorită competiției reprezentată de dispozitivele mobile. Acesta este însă în continuare un domeniu care te poate îmbogăți.

Este și cazul lui Bobby Kotick, CEO-ul companiei Activision, care a câștigat anul trecut 8,3 milioane de dolari. Aceasta este o suma mică în comparație cu cea câștigată în 2009, de 40 de milioane de dolari.

Hiroshi Yamauchi a condus compania Nintendo timp de 55 de ani, înainte să se retragă, în 2005. El a fost la un moment dat al treilea cel mai bogat om din Japonia. Acum, este doar pe locul 11.

Sam & Dan Houser sunt cei care au creat jocul Grand Theft Auto. Nu se știe nici în prezent ce suma au primit aceștia de la Take Two Interactive Entertainment, însă ne putem face o părere dacă ne uităm la achizițiile acestora. Sam Houser a cumpărat recent o casă în New York pe care a plătit 12,5 milioane de dolari.

Marc Pincus este co-fondatorul Zynga, compania care produce printre altele jocul Farmville. Forbes a estimat averea sa la 1.2 miliarde de dolari.

Gabe Newell este co-fondatorul Valve Software și creatorul serviciului de distribuție digital Steam. Lucrează în industria jocurilor video de 16 ani. Recent a intrat în clubul miliardarilor americani cu o avere estimată de Forbes la 1,5 miliarde de dolari.



sursa: www.capital.ro

 

Leave a Reply