Afla cine a devenit liderul mondial al industriei muzicale

Sony a primit unda verde pentru preluarea EMI Publishing, devenind primul jucător mondial în industria muzicală, cu un portofoliu de trei milioane de piese muzicale.

Autorităţile americane pentru concurenţă au autorizat vineri achiziţia EMI Music Publishing de către un consorţiu condus de Sony, o tranzactie cu o valoare de 2,2 miliarde dolari (1,7 miliarde de euro).

Autorităţile europene pentru concurenţă si-au dat acordul in luna aprilie, impunand conditia ca societatea japoneză sa vanda drepturile la nivel mondial pentru o serie de artisti, printre care Robbie Williams si Lenny Kravitz.

Cu toate acestea, Comisia Federală pentru Comerţ din SUA nu a impus o astfel de cerinta, dupa cum se arata in scurtă scrisoare de autorizare transmisa grupurilor.

Un alta achiziţie in viitor

Sony era pana acum al patrulea actor mondial din industria muzicale, dupa Universal Music Group (filială a grupului francez Vivendi), EMI si Warner Music.

Autorităţile americane pentru concurenţă trebuie sa-si dea acordul, in următoarele luni, pentru o achizitie asociata, dar mult mai controversata: preluarea diviziei de muzică înregistrată a EMI de către Universal Music de la Citigroup, pentru 1,9 miliard de dolari.



sursa: www.incomemagazine.ro

 

Etichete:,

Leave a Reply