Cine e singurul mare bogat al lumii care a pierdut pe fondul euforiei de vineri de pe burse

Măsurile convenite la summitul de la Bruxelles au alimentat puternic optimismul investitorilor care vineri au injectat în pieţe sume impresionante şi au generat creşteri puternice, în special pe bănci, euro şi petrol. Pe acest fond euforic, cei mai bogaţi oameni ai lumii conform Bloomberg Billionaires Index au fost principalii câştigători, cu o singură excepţie. Vezi care.

Într-o singură zi, cei mai avuţi 40  de oameni din lume şi-au sporit averea cu mai mult de 28 miliarde de dolari cumulat. Este probabil pentru prima dată când 10 magnaţi au câştigat într-o singură zi în jur de un miliard de dolari sau chiar mai mult.

Principalul câştigător al zilei a fost patronul Zara, Amancio Ortega, al patrulea cel mai bogat om de pe planetă, a cărui avere a sporit cu 2,37 miliarde dolari, până la 42,8 miliarde dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index. El a fost urmat îndeaproape de Carlos Slim, cel mai bogat om din lume, care a beneficiat de o creştere a averii cu 2,165 miliarde dolari, până la 72,5 miliarde dolari.

Dintre cei mai bogaţi 40 de oameni din lume, doar fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a înregistrat o scădere a averii, ce-i drept uşoară, cu 133 milioane dolari, întrucât acţiunile Facebook au fost printre puţinele care au scăzut vineri pe Wall Street, unde euforia s-a simţit din plin.

Totodată, Zuckerberg a reuşit să încheie lista celor mai avuţi 40 de oameni din lume, cu o avere de 15,8 miliarde dolari, după ce înainte de listarea pe Wall Street era cotat cu o avere de 19,1 miliarde dolari, fiind atunci al 29-lea cel mai bogat om de pe planetă.



sursa: www.capital.ro

 

Etichete:

Leave a Reply