Profituri record pentru Samsung, datorita smartphone-urilor

Samsung a obtinut un profit record, in trimestrul al doilea din acest an, de 5,9 miliarde de dolari, datorita vanzarilor masive ale smartphone-urilor din gama Galaxy.

Pentru ultimul model, Galaxy S III, compania a avut dificultati de furnizare, din cauza cererii foarte mari, relateaza Reuters.

Pe de alta parte, oficialii companiei sunt ingrijorati din cauza monedei unice europene, care afecteaza veniturile producatorului sud-coreean. Potrivit unui director din cadrul Samsung, Europa este cea mai mare piata a companiei si ar putea fi nevoiti sa reduca cheltuielile si preturile produselor, daca euro se va deprecia si mai mult.

Euro a pierdut aproximativ 5 procente in fata won-ului coreean, incepand din luna aprilie, si 8 la sunta in ultimul an.

Potrivit estimarilor pentru perioada aprilie – iunie, profiturile Samsung, companie evaluata la 170 de miliarde de dolari, au crescut cu 79 la suta, comparativ cu rezultatele din perioada similara a anului trecut.

De asemenea, profiturile obtinute de divizia de mobile s-a dublat, vanzarile ridicandu-se la aproximativ 50 de milioane de smartphone-uri, adica o rata de 380 de unitati pe minut.



sursa: www.ziare.com

 

Etichete:

Leave a Reply