Geniu la 9 ani. E milionar și pictează la fel de bine ca Monet

Kieron Wiliiamson din Anglia, în vârstă de nouă ani, e pe cale să devină milionar, după ce și-a vândut cea mai recentă colecție de picturi.

I se spune Monet junior și a reușit să strângă primul million de lire grație talentului său de pictor. Ultima sa colecție care a numărat 24 de tablouri, s-a vandut în doar 15 minute și i-a adus în cont 250.00 de lire sterline.

Kieron a început să picteze în urmă cu patru ani în timpul unei călătorii pe care a facut-o împreuna cu părintii. Aceștia l-au incurajat, iar talentul său s-a dovedit a fi de excepție.

Între timp, Kieron a devenit o senzație în domeniul artei, mai ales grație faptului că stilul său seamănă izbitor de bine cu cel al renumitului artist francez Claude Monet, potrivit specialiștilor.

Primele sale tablouri au fost vandute în 2009. Atunci pentru 19 picturi a primit 14.000 de lire sterline în urma unei licitații. De atunci, colecțiile sale se vând în timp record și a ajuns să își expună lucrările în Japonia, America, Canada și Germania, scrie Daily Mail

Cel mai mare preț obținut pentru o lucrare, până în prezent, este de 42.500 de lire sterline. Pictura reprezenta un peisaj din portul Mevagissey din Cornwall.

Înainte de a face bani de pe urma talentului său, copilul trăia cu familia într-un apartament închiriat în Nortfolk. Acum locuiește într-o casă care valorează 150.000 de lire sterline. Toți banii câștigați intra în contul companiei sale, administrată în prezent de părinții săi până când el va implini 18 ani.

“Daca il întrebi despre succesul său financiar, el doar va ridica din umeri. Niciodată nu întreabă dacă s-au vândut toate tablourile, în urma unei expozitii, ci dacă lucrările sale au fost pe placul celor care au venit”, a spus mama copilului.

Întrebat de ziariști dacă are vreo importanță pentru el că deja a strans un milion de lire streline, Kieron a replicat că nu. Mai mult, acesta a spus că ar vrea să meargă și în alte zone din Anglia sau în alte țări “pentru a experimenta alt spectru de lumini”.

Vezi aici mai multe picturi



sursa: www.adevarul.ro

 

Leave a Reply