Femeile care conduc IT-ul

Yahoo, Facebook, HP sau IBM au şefi din topul celor mai influente femei ale business-ului.

Faptul că femeile sunt atehnice e cu siguranţă un mit, o sintagmă pe care o folosesc doar misoginii. O demonstrează faptul că patru dintre cele mai mari companii din domeniul IT au ca şefi femei, specialişti în inginerie, cu CV-uri impresionante.

Marissa Mayer (37 de ani). Yahoo. A preluat, ieri, funcţia de CEO. A ajuns la Google în 1999 şi în scurt timp a fost desemnat unul dintre primii 20 de angajaţi cei mai prolifici ai companiei, iar apoi a fost numită vicepreşedinte. S-a ocupat de Gmail, Google News, îmbunătăţirea rezultatelor pentru imagini, cărţi şi produse pe motorul de căutare.

Sheryl Sandberg (43 de ani). Facebook. Se spune că e mâna dreapta a lui Mark Zuckerberg, creatorul reţelei de socializare şi că acesta nu ia nicio decizie în companie fără să se consulte cu ea. Sandberg a fost vicepreşedinte la compania de vânzări online a Google şi s-a implicat în acţiunile filantropice ale companiei. Anul acesta, revista Time a inclus-o în top 100 cele mai influente femei din lume.

Meg Whitman (56 de ani). HP. E absolventă de Harvard şi Princeton. Până la sfârşitul anilor ’90 a avut funcţii de execuţie la Walt Disney, Dream Works şi Procter & Gamble. Din 1998 până în 2008 a ajuns la o performanţă uluitoare reuşind să ducă eBay de 30 de angajaţi şi un profit de 4 milioane de dolari, la 15.000 de angajaţi şi un profit de 8 miliarde de dolari. A fost numită CEO la HP la sfârşitul anului trecut.

Ginni Rometty (54 de ani). IBM. A fost numită CEO la începutul acestui an. Revista Fortune a nominalizat-o în “topul celor mai influente 50 de femei din business”. E inginer specialist în ştiinţe tehnice legate de computere şi electricitate. E la IBM din 1981, iar până atunci a fost la General Motors.



sursa: www.evz.ro

 

Leave a Reply