Paradis fiscal pe cale de disparitie. Decizia autoritatilor din Insulele Cayman i-a infuriat pe expati

Oficialii Insulelor Cayman, aflate in vestul Marii Caraibelor, elaboreaza un plan prin care sa impuna o taxa directa pe venituri pentru sutele de expati care lucreaza pe teritoriul britanic, scrie AP, citata de Business Insider.

Insulele sunt cunoscute ca fiind un centru financiar unde nu se percep taxe. Administratia spune ca a fost relativ multumita de majoritatea activitatilor din sectorul privat, dar ca va raspunde cererilor britanicilor de a impune taxele cuvenite. Totusi, acestea nu-i vor afecta pe cetatenii cu o stare financiara precara.

La sfarsitul lunii iulie, premierul McKeeva Bush a dezvaluit planul sau de a impune o taxa directa pe venituri pentru expati, incepand cu 1 septembrie.

Masura este luata pentru a salva guvernarea teritoriala de o ruptura financiara grava de Regat si pentru a raspunde cererilor britanice de a diversifica sursele de venituri, dincolo de datoriile si alte taxe pe care se bazau pana acum, potrivit Business Insider.

Insulele Cayman sunt cunoscute ca fiind al 6-lea centru financiar puternic al lumii, cu 1,6 trilioane de dolari rezervate activelor internationale. Aceasta clasare este determinata de taxele zero, regulamentul lejer si fondurile globale pe care le-au atras de-a lungul timpului.

Propunerea a ofensat, insa, pe multi, care considera ca taxele sunt discriminatorii si pot distruge baza economica a insulelor.



sursa: www.incont.ro

 

Leave a Reply