De ce este Google angajatorul perfect? Pentru că își plătește angajații și după moarte!

Larry Page, un CEO pe care oricine și l-ar dori ca șef.

Nu degeaba Google se află în topul celor mai doriți angajatori din lume, nu doar din domeniul IT&C. Potrivit Forbes.com, Larry Page, CEO-ul companiei, are grijă de angajații săi și după moarte.

Astfel, soțul sau soția unui angajat Google este recompensat/ă timp de 10 ani cu jumătate din salariul anual al celui decedat. Suma nu este de neglijat, având în vedere că salariile de la Google variază între 100.00 și 190.000 de dolari pentru cei aflați pe funcții de execuție, și depășește 200.000 de dolari pentru pozițiile de conducere.

La această compensație, care se acordă indiferent de vechimea în companie, se adaugă un bonus special pentru copii, de 1.000 de dolari pe lună până când aceștia împlinesc 19 ani (sau 23 de ani, dacă urmează cursurile cu frecvență ale unei universități) și procentaj din acțiunile deținute de angajat.

Google demonstrează că este o companie nonconformistă mergând mai departe și precizând că beneficiile nu țin cont nici măcar de faptul că angajatul decedat ar fi avut orientări homosexuale. Potrivit reprezentanților companiei, decizia a fost luată în beneficiul exclusiv al angajaților și familiilor acestora, care ar trece oricum printr-o perioadă extrem de dificilă.

Compania care deține cel mai popular motor de căutare din lume are aproximativ 34.000 de angajați.



sursa: www.adevarul.ro

 

Etichete:

Leave a Reply