Oligarhii rusi ii imbogatesc pe avocatii britanici

Cele mai mari case de avocatura din Londra se imbogatesc din procesele dintre oligarhii rusi, scrie cotidianul The Guardian.

In ultimul an, veniturile a sute de avocati britanici au crescut cu 8%, pentru a atinge suma record de 5,4 miliarde de lire sterline, anunta The Guardian. Un rol important l-a jucat procesul dintre Roman Abramovici si Boris Berezovski, incheiat saptamana trecuta.

Patronul clubului de fotbal Chelsea, miliardarul rus Roman Abramovici a castigat procesul intentat de oligarhul Boris Berezovski, intrat cu multi ani in urma in dizgratia Kremlinului si stabilit la Londra. Fost apropiat al presedintelui Boris Eltin, Berezovski a incercat sa obtina de la Abramovici, fostul sau partener de afaceri, peste 5 miliarde de lire sterline, dar tentativa lui a esuat. Oricum, suma cheltuita pentru acest proces ar putea depasi, potrivit unor calcule preliminare, 100 de milioane de lire sterline.

Dar nu numai Abramovici si Berezovski umfla buzunarele avocatilor britanici, tranformandu-i pe acestia in multimilionari. Peste cateva saptamani, la Tribunalul suprem din Londra va incepe o noua runda de audieri in alt oligarh rus, Oleg Deripaska, prezentat de Guardian drept prieten al fostului comisar european pentru comert, Peter Mandelson, si Mihail Cernoi, care vrea sa primeasca de la fostul sau partener aproape 1 miliard de dolari.

Oligarhii rusi prefera sa-si rezolve disputele judiciare in Marea Britanie, pentru ca, spun ei, „aici se joaca dupa reguli” si pentru ca la Londra „sunt foarte buni avocati si judecatori”.



sursa: www.incomemagazine.ro

 

Etichete:, ,

Leave a Reply