Unde traiesc cei mai bogati expati?

Destinatia preferata a expatilor este o mica insula din Asia de Sud-Est, potrivit unui sondaj anual realizat de HSBC.

Astfel, cei mai multi expati se indreapta catre Singapore pentru a castiga mai multi bani si pentru a beneficia de un nivel de trai mai ridicat, se arata in sondajul citat de CNBC.

Cetatenii straini, care reprezinta o parte semnificativa din populatia de 5 milioane de locuitori a insulei, castiga mai mult decat expatii care traiesc in orice alta parte a lumii. Aproximativ 54% dintre strainii care traiesc in Singapore castiga peste 200.000 de dolari pe an, comparativ cu doar 7% la nivel global, conform sondajului Expat Explorer 2012.

Pe urmatoarele locuri dupa Singapore se situeaza Bermuda, Thailanda, Hong Kong, China si Vietnam.

Potrivit sondajului, 80% dintre expatii care s-au mutat in Singapore au cunoscut o crestere a veniturilor. Aproximativ 44% au raportat o crestere de 50% sau mai mult a veniturilor, comparativ cu doar o cincime la nivel global.

Avand in vedere perspectivele de angajare reduse din Europa si Statele Unite, persoanele aflate in cautarea unui loc de munca se orienteaza catre est, 70% dintre expati invocand perspective mai bune din punct de vedere al carierei in Singapore.

In ceea ce priveste calitatea vietii, Singapore se plaseaza pe locul patru in lume si pe locul doi in Asia, dupa Thailanda.

Expatii din Singapore nu prefera un anumit tip de active si mentin un portofoliu de investitii diversificat. Cei care castiga intre 200.000 de dolari si 250.000 de dolari investesc in proprietati imobiliare si actiuni.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de peste 5.000 de expatriati din 100 de tari. 



sursa: www.ziare.com

 
 

Etichete:,

Leave a Reply