Lance Armstrong s-a dopat de 1.000.000 $! A cheltuit o avere pentru a trişa

Agenţia Americană Antidoping (USADA) a ajuns la concluzia că ciclistul Lance Armstrong (40 de ani) nu s-a uitat la bani când a fost vorba să-şi îmbunătăţească performanţele sportive cu metode interzise.

Dosarul de 1.000 de pagini întocmit de USADA în cazul lui Lance Armstrong, protagonistul “celui mai mare scandal de dopaj din istoria sportului”, conţine dovezi zdrobitoare împotriva celebrului ciclist. Experţii de peste Ocean au intrat în posesia unor documente financiare care demonstrează că Armstrong i-a plătit 1.000.000 de dolari, timp de zece ani, doctorului italian Michele Ferrari, cel care l-a ajutat să se dopeze cu EPO şi cu transfuzii sangvine.

A câştigat de peste cinci ori mai mult

Suma poate părea rezonabilă, având în vedere că ciclistul american câştigase 5.150.000 de dolari doar din cele şapte victorii consecutive obţinute în Turul Franţei (1999- 2005). Numai că Armstrong are o problemă: dacă Uniunea Ciclistă Internaţională va confirma excluderea pe viaţă din sport pe baza probelor primite de la USADA, ipoteză mai mult decât probabilă, americanul va trebui să restituie toţi aceşti bani. În acest caz, se va putea spune că Armstrong a plătit 1.000.000 de dolari pentru nimic!



sursa: www.libertatea.ro

Etichete:,

Leave a Reply