Grecia: Un jurnalist a fost arestat pentru că a publicat lista milionarilor greci cu conturi bancare în Elveţia

Un jurnalist grec a fost arestat, duminică, pentru că a dezvăluit numele înscrise pe o listă de deţinători greci de conturi bancare elveţiene, informează AFP, citând o sursă judiciară.

Jurnalistul Kostas Vaxevanis a publicat circa 2.059 de nume de pe lista transmisă în 2010 de Christine Lagarde, pe atunci ministru francez al finanţelor.

“În loc să-i aresteze pe hoţi şi pe miniştrii care încalcă legea, ei vor să aresteze adevărul”, a comentat Kostas Vaxevanis, pe contul său de twitter.

Lista provine din documente dezvăluite de un angajat al băncii HSBC în Elveţia. Ea fusese transmisă guvernului grec în 2010 de Christine Lagarde, actual director general al Fondului Monetar Internaţional (FMI).

Destinatarul, ministrul grec de finanţe din acea perioadă, George Papaconstantinou, a afirmat, miercuri, în faţa parlamentului, că nu ştie ce s-a întâmplat cu versiunea originală a “listei Lagarde”.

Miercuri, actualul ministru grec de finanţe, Yannis Stournaras, a declarat că i-a cerut Franţei să trimită o copie, potrivit AFP.



sursa: www.capital.ro / Agerpres

Etichete:

Leave a Reply