Insule ce se bazeaza doar pe energie regenerabila

Este incredibila performanta obtinuta de 3 insulite din Pacifiul de Sud cand vine vorba de energie regenerabila.

Insulele din teritoriul Tokelau sunt un exemplu viu al faptului ca tehnologia evolueaza cu o viteza ametitoare, motiv pentru care sursele clasice de energie electrica incep sa nu mai fie potrivite pentru cateva colturi ale mapamondului.

In urma unor investitii semnificative, cele 3 insule din Pacificul de Sud au reusit sa ajunga la performanta de a se autosustine cand vine vorba de electricitate, folosind exclusiv panouri solare. Investitia totala a fost de aproximativ 5,8 milioane dolari iar ministerul afacerilor externe din Noua Zeelanda, de care apartin respectivele teritorii, se mandreste cu faptul ca aceasta performanta este momentan unica in lume. In acelasi timp, Ministrul Murray McCully a definit acest eveniment ca un exemplu excelent de inovatie in domeniul energiilor regenerabile.

Pe langa performanta de a fi unele din singurele insule din lume care se pot lauda cu o astfel de evolutie, pentru a intelege impactul benefic al acestor schimbari asupra economiilor locale, trebuie sa stiti un lucru. Pana nu demult aceste insule se bazau pe motoare diesel pentru a-si asigura necesarul de energie electrica, un aspect dezastruos atat pentru economie cat si pentru mediul inconjurator.

Desi in teorie lucrurile suna foarte bine, in realitate vorbim totusi doar de 1500 locuitori si o suprafata de 12 kilometri patrati. Cu speranta ca acest exemplu va fi folosit ca o lectie pentru manifestari ulterioare de aceeasi natura, ramane sa vedem cine se mai incumeta sa se bazeze exclusiv pe energie regenerabila.



sursa: playtech.ro

 
 

Etichete:

Leave a Reply