Mercedes-Benz CLA, fratele mai mic al lui CLS, confirmat oficial

Reprezentanţii Mercedes-Benz au confirmat oficial numele CLA, care desemnează o berlină construită pe platforma lui A-Klasse. Modelul va debuta în ianuarie 2013, la Salonul Auto de la Detroit.

Mercedes-Benz CLA, fratele mai mic al lui CLS, a fost confirmat oficial de reprezentanţii companiei germane. Noul model din gama Mercedes-Benz va debuta la Salonul Auto de la Detroit, din ianuarie 2013, exponatul urmând să reprezinte versiunea de serie a lui CLA. Ulterior, Mercedes-Benz va oferi şi o versiune Shooting Break a lui CLA, anunţă reprezentanţii companiei. Cei de la Mercedes-Benz intenţionează să-i confere acestui model o ţinută de drum comparabilă cu cea a lui BMW Seria 3. Pe lângă versiunile cu tracţiune faţă, Mercedes-Benz CLA va avea şi versiuni echipate cu sistemul de tracţiune integrală 4Matic. Există posibilitatea ca modelul să primească şi o versiune AMG, dar această ipoteză nu a fost confirmată încă de reprezentanţii companiei din Stuttgart.


CLA a fost anticipat de conceptul Style Coupe, prezentat la Salonul Auto de la Beijing din acest an. Modelul va fi construit la uzina Mercedes-Benz din Ungaria, urmând să reprezinte o parte importantă din cota de producţie a fabricii respective. Noul CLA este construit pe noua platformă modulară de la Mercedes-Benz, numită MFA, care a debutat pe noile A-Klasse şi B-Klasse. Încă de la prezentarea conceptului Style Coupe, scopul modelului prefigurat de acesta era clar – o versiune mai mică a lui CLS, pentru a atrage noi clienţi.

5 centimetri este diferenţa de înălţime între C-Klasse şi conceptul Style Coupe.

Conceptul Style Coupe avea o lungime de 4.64 metri, apropiată de cea a lui C-Klasse, dar are o înălţime mai redusă decât acesta, pentru a amplifica senzaţia de coupe cu patru uşi.O altă diferenţă semnificativă faţă de C-Klasse este optarea pentru o configuraţie cu tracţiune faţă, ceea ce ar marca o premieră în gama Mercedes-Benz la nivelul berlinelor. Există posibilitatea ca noul CLA să fie oferit cu o banchetă spate cu doar două locuri individuale, dar această ipoteză nu a fost confirmată încă.

sursa: www.automarket.ro / Autocar 

 
 

Etichete:

Leave a Reply