Toyota Prius, nedorita de hotii din SUA – afla care este cea mai furata masina

Toyota Prius este masina din generatia 2008-2010 care are cele mai mici sanse sa fie furata in Statele Unite, potrivit unei analize.

Doar unul din 606 automobile furate fac parte din aceasta marca, in comparatie cu un raport de 1 la 78, pentru toate automobilele fabricate in aceeasi perioada ca Prius, potrivit unui raport realizat de un grup care combate infractiunile in domeniul asigurarilor, citat de Bloomberg.


Toyota Prius este o masina unica; piesele nu se potrivesc decat pe un alt Prius. Daca ne gandim la o Toyota Camry, spre exemplu, motorul poate fi adaptat pentru alt automobil. La Prius, motorul este foarte diferit pentru ca vorbim despre un hibrid”, a mentionat John Abounader, directorul executiv al Asociatiei Internationale a Anchetatorilor Furturilor Auto.

Hotii inclina spre modele mai vechi, deoarece piata pentru piesele acestora este mai mare.

Cea mai furata masina din SUA in 2011 a fost Honda Accord, modelul fabricat in 1994, urmata de Honda Civic, din 1998. Piesele pentru automobile Honda sau Nissan sunt mai valoroase pentru hoti, deoarece oamenii le pastreaza mai mult timp.

Expertii sustin ca masinile hibride, introduse in SUA in 2000, sunt printre cele mai eficiente de pe piata.

sursa: www.ziare.com

 
 

Etichete:

Leave a Reply