Audi va lansa un A1 cu consum de un litru/100 km

Audi promite un nou consum record în segmentul mini. Potrivit oficialilor din Ingolstadt, în maxim trei ani vom face cunoştinţă cu o versiune diesel a lui A1 care va consuma doar un litru/100 de km.

Audi oferă în prezent una dintre cele mai eficiente linii de produse auto de pe piaţă. Chiar şi aşa, constructorul german îşi doreşte progresul şi anunţă o revoluţie în segmentul mini. Audi lucrează la o versiune extrem de economică a actualului A1, capabilă să ofere un consum record, de numai un litru la 100 de kilometri.


Informaţia a fost confirmată chiar şi de Wolfgang Durheimer, directorul departamentului tehnologic Audi, care a recunoscut că inginerii săi lucrează în prezent la o versiune extrem de economică a actualului A1. Modelul va fi unul abordabil şi va putea transporta patru pasageri.

De asemenea, Durheimer a dat asigurări că nu se vor face compromisuri în atingerea acestei valori de consum record. Modelul va beneficia de toate elementele de comfort ale unei maşini normale, inclusiv climatizare automată. Durheimer a refuzat să ofere mai multe detalii, însă este aproape sigur că modelul nu va folosi motorul diesel cu doi cilindri regăsit pe viitorul Volkswagen XL1.

Designul va fi însă inspirat de conceptul Audi Crosslane Coupe, despre care se spune că va servi ca muză şi la desenarea viitorului Q2.

sursa: www.automarket.ro / wcf

Etichete:

Leave a Reply

 

Like, ca să fii INFORMAT