Japonezii au construit trenul care circula cu 500 de km/h: Pana in 2045 renunta la cursele aeriene

Unul dintre operatorii de transport pe cale ferata din Japonia a prezentat in premiera cel mai rapid tren din lume care leviteaza.


Cel mai rapid tren din lume a fost prezentat oficial in gara din Tokyo in urma cu cateva zile. Prototipul poate atinge o viteza constanta de deplasare de 500 de km pe ora si are o capacitate totala de 350 de persoane, impartiti in 5 vagoane.

Trenul foloseste tehnologia maglev, adica leviteaza deasupra pamantului cu ajutorul unor magneti foarte puternici. Nu este pentru prima data cand japonezii inregistreaza acest record. In prezent trenurile care circula intre capitala Tokyo si Oshaka ating viteze de deplasare de pana la 400 de km/h.

Japonia s-a angajat sa reduca pana in 2045 numarul de curse aeriene interne din motive de poluare, iar aceasta varianta de deplasare foarte rapida, cu ajutorul trenurilor de mare viteza care folosesc tehnologia maglev sunt cea mai buna alternativa.

Levitatia magnetica, sau mai pe scurt spus “maglev”, este folosita in Japonia de cativa ani. Pana in acest moment tot japonezii erau cei care se mandreau cu cel mai rapid tren din lume, dar dar acesta nu depasea 400 de km/h.

sursa: www.fiicurios.ro

 
 

Etichete:,

Leave a Reply

 

Like, ca să fii INFORMAT