Directorul ziarului Le Monde a murit in redactie

Directorul editorial al celui mai respectat ziar din Franta, Le Monde, a murit dupa ce s-a prabusit in biroul sau, marti seara.

Erik Izraelewicz avea 58 de ani si superviza urmatoarea editie a ziarului in momentul in care le-a spus colegilor ca nu se simte bine si a suferit un atac de cord, scrie The Guardian.

Un jurnalist cu experienta medicala a incercat sa-l resusciteze inainte ca ambulanta sa ajunga la sediul ziarului din Paris. A ajuns la spital, unde a fost constatat decesul.


Izraelewicz a fost numit la conducerea celebrei publicatii in februarie 2011, dupa ce Le Monde a fost cumparat de un trio de oameni de afaceri.

Nascut in estul Frantei, la Strasbourg, a absolvit prestigioasa facultate HEC in 1976 inainte sa intre la facultatea de Jurnalism si sa obtina un doctorat in economie. Prietenii ii spuneau Izra, inca de cand lucra ca reporter la Le Monde in 1986. A fost corespondent al ziarului la New York intre 1993 si 1994.

Presidentele Frantei, Francois Hollande a declarat ca este “extrem de trist” dupa ce a aflat de moartea celebrului jurnalist. “Il voi tine minte mereu ca pe un economist respectat, un profesionist desavarsit. Franta a pierdut un mare jurnalist”.

sursa: stirileprotv.ro / Guardian

 
 

Etichete:

Leave a Reply