Joe Ades, povestea milionarului vânzător de răzătoare




Joe Ades a murit în 2009, dar a lăsat în urmă un vis american împlinit, multe milioane în conturi şi un apartament pe Upper East Side din New York, SUA.

Joe Ades a fost unul dintre cei mai tari vânzători ambulanţi din New York. A vândut o viaţă întreagă răzătoare de legume, la măsuţa lui din New York, SUA.

Le vindea cu 5 dolari bucata, dar avea şi preţuri promoţionale, iar de clienţi nu ducea lipsă. Ştia cum să-şi vândă marfa. Îmbrăcat la costum, cu cravată, bărbatul făcea demonstraţii pentru clienţii săi, cu zâmbetul pe buze.

Mânile sale dibace fermecau privitorii opriţi să-l admire. “Dacă faci şi aşa acasă pentru copii, ei vor mânca toate legumele“, spunea el la masa de lucru.

Talentul său de bun vânzător l-a dus pe primele pagini ale celor mai importante ziare locale, şi nu numai.

Joe Ades s-a născut în Manchester, iar la vârsta de 15 ani a părăsit şcoala pentru a se apuca de muncă. După mai multe încercări, Joe s-a apucat să vândă cărţi cu benzi desenate în magazine, pentru ca mai apoi să iasă cu afacerea din stradă.

În 1956 s-a căsătorit şi a avut trei copii, în 1969 s-a mutat cu familia în Australia unde a şi locuit timp de 25 de ani. Pe când locuia la Sydney, lui Joe i-a venit ideea de a deschide tarabe în locurile destinate cinematografelor în aer liber.

În 1980 era un bărbat divorţat care se muta la New York. Cea de-a treia sa soţie de care divorţase i-a dăruit o carte despre comerţul stradal din perioada victoriană “London Labour and the London Poor” de Henry Mayhew. Această carte şi-a pus amprenta pe Joe Ades care urma să devină un mare vânzător.

Joe s-a mai căsătorit în 2009, cu Estelle, o femeie cu situaţie financiară bună care locuia într-un apartament de trei camere de pe Park Avenue-Upper East Side.

Peste noapte, Joe şi Estelle deveneau clienţi obişnuiţi ai celor mai bune restaurante din oraş. În tot acest timp, Joe avea grijă de afacerea cu taraba lui, cu răzătoare de legume, din stradă.

Atunci când nu era în stradă, Joe Ades asculta mult jazz şi citea enorm de mult. Nu avea el timp de televizor.

Nimeni nu ştie cât de multe răzătoare a vândut până acum, câte kilograme de legume a tăiat în stradă la demonstraţii, că avea un costum de peste 1.000 de dolari sau că deţinea milioane de dolari în conturi.

Afaceristul Joe Aden a murit la vârsta de 75 de ani, în 2009, dar a rămas cunoscut drept unul dintre cei mai tari vânzători din New York.

sursa: www.apropo.ro

 
 

Leave a Reply

 

Like, ca să fii INFORMAT