Tesla Model S costă 71.400 de euro în Europa




Tesla a anunţat oficial lansarea electricului Model S în Europa. Modelul americanilor va avea un preţ de pornire de 71.400 de euro pe piaţa din Germania.

Tesla a demarat ofensiva sa europeană cu noul Model S, sedanul electric în care americanii îşi pun mari speranţe, aşteptând vânzări mai mari decât cele ale roadsterului.

Constructorul de peste Ocean a anunţat că va vinde pe Bătrânul Continent doar versiunile superioare ale sedanului, alimentate de baterii cu 60 kWh şi 85 kWh. Aceasta din urmă va garanta o autonomie de 300 de mile, echivalentul a 480 de kilometri, similară unui automobil cu propulsie convenţională.

În Germania, preţul de bază pentru un Model S cu baterie de 60 kWh este de 71.400 de euro, însă nivelul superior de echipare Signature Performance poate ajunge chiar şi la 109.150 de euro. Ca o comparaţie, pe piaţa din Statele Unite, versiunea de 60 kWh costă 67.400 de dolari.


71.400 de euro este preţul de pornire pentru Tesla Model S în Europa.
67.400 de dolari este preţul de pornire al noului Tesla Model S pe piaţa din SUA.

George Blankenship, vice-preşedintele departamentului de vânzări globale, susţine că diferenţa dintre preţul european şi cel nord-american vine din includerea TVA-ului regional, cumulată cu livrarea de la uzina Tesla din California şi cu modificările aduse maşinii pentru a îndeplini normele locale. 

Blankenship a declarat: ”Scopul nostru este să facem acelaşi nivel al profitului pe fiecare exemplar, indiferent de piaţa mondială pe care se vinde.”

Tesla plănuieşte să producă 20.000 de unităţi Model S în anul care vine şi să lanseze pe piaţă SUV-ul electric Model X în 2014.

sursa: www.automarket.ro / automotivenews

 
 

Etichete:,

Leave a Reply