Harta tarilor cu cei mai fericiti locuitori




America Latina este cea mai fericita regiune din lume. O noua confirmare a faptului ca banii nu aduc intotdeauna fericirea.

Pentru ca, daca ar fi asa, cei mai fericiti oameni de pe lume ar fi locuitorii Qatarului sau ai Japoniei, tara cu cea mai lunga speranta de viata. Dar banii, durata de viata si starea generala de sanatate nu garanteaza fericirea. In orice caz, cam asta s-ar putea intelege din rezultatul sondajului Gallup, unde nici Qatar, nici Japonia nu figureaza printre primele state cu cei mai fericiti si veseli locuitori din lume .

Harta celor mai fericite state a fost alcatuita pe baza unui chestionar la care au participat 150.000 de oameni din 148 de tari. Si, chiar daca nu a existat un concurs pentru statutul de cel mai fericit continent, el este, fara indoiala, America Latina. Un numar de sapta state din aceasta parte a lumii figureaza printre primele 10 locuri ale clasamentului.


Intervievatii au fost rugati sa spuna daca exista respect fata de semeni, daca le ajunge timpul de odihna, cum sunt conditiile de odihna, cat zambesc sau rad, ce anume ii incanta, cate lucruri interesante au facut.

La toate cele cinci intrebari raspunsuri pozitive au oferit 85% din locuitorii din Panama si Paraguay. La distanta foarte mica s-au plasat Salvador, Venezuela, Trinidad Tobago, Thailanda, Guatemala, Filipine, Ecuador si Costa Rica.

Cei mai putin fericiti oameni sunt in Singapore, bogatul oras-stat, una dintre cele mai dezvoltate tari ale lumii. Statele Unite au fost pozitionate pe locul 33, Germania si Franta impart cu Somalia treapta cu numarul 47, iar Mexic si Brazilia se regasesc la mijlocul topului, scrie Daily Mail.

sursa: www.incomemagazine.ro

 
 

Leave a Reply

 

Like, ca să fii INFORMAT