Ce i-a scris Boris Berezovski lui Vladimir Putin înainte să fie găsit mort

 

Joi, preşedintele rus Vladimir Putin a intrat în direct cu conaţionalii săi de la reîntoarcerea la Kremlin.

Preşedintele rus Vladimir Putin a dezvăluit joi, în timpul unei emisiuni televizate, ce i-a scris Boris Berezvoski, fostă eminenţă gri a Kremlinului, care trăia în exil în Marea Britanie încă din 2000 şi care a murit în condiţii suspecte la sfârşitul lunii trecute.

„Prima scrisoare de la el am primit-o la începutul anului, a doua – deja după moartea lui. Aşa că scrisorile au existat. El a scris că a făcut multe greşeli, şi-a cerut iertare şi a cerut să i se dea posibilitatea să revină în patrie”, a răspuns preşedintele rus, Vladimir Putin, la întrebarea dacă a primit scrisori de la oligarhul Boris Berezovski, scrie „Vocea Rusiei”.

„Noi n-am avut relaţii strânse, dar el mi-a adresat o rugăminte. Câţiva colegi m-au rugat să le public. La scrisori nu am răspuns”, a adăugat Putin, menţionând că pentru examinarea cererii lui era nevoie de „o analiză juridică specială a situaţiei”.


Putin a menţionat că nu are informaţii cu privire la implicarea serviciilor secrete în moartea oligarhului.

Boris Berezovski, cândva cel mai bogat şi cel mai puternic dintre oligarhii care au dominat Rusia post-sovietică, şi un aliat apropiat al lui Boris Elţîn, care a contribuit la instalarea lui Vladimir Putin la conducerea ţării, a murit la 23 martie, în condiţii misterioase.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a intrat joi la ora locală 12.00 (ora 11.00, ora R.Moldova), în „Dialog în direct” cu conaţionalii. Este a 11-a oară când Putin intră în direct cu populaţia rusă şi prima oară în timpul acestui nou mandat prezidenţial. Cu patru zile înainte de eveniment a început să funcţioneze un centru de telefonie, care a preluat apelurile, SMS-urile şi mesajele electronice către preşedinte. „Vocea Rusiei” spune că numărul mesajelor către Putin a ajuns la 1,5 milioane.

sursa: adevarul.ro

Etichete:,

Leave a Reply