Mercedes-Benz: “Vrem să redevenim numărul 1 mondial până în 2020″




Dieter Zetsche, directorul Daimler, anunță planuri mari în ceea ce privește viitorul Mercedes-Benz pe termen scurt și mediu. Conform acestuia, marca va depăși BMW și Audi până la finalul acestui deceniu.

Mercedes-Benz vrea să redevină liderul clasamentului vânzărilor mărcilor premium la nivel mondial, iar anul până în care marca germană și-a stabilit acest target este 2020. Declarația vine chiar din partea lui Dieter Zetsche, directorul Daimler, care spune într-un interviu acordat publicației germane Boersen-Zeitung că își dorește ca revenirea mărcii din Stuttgart în fotoliul de lider să aibă loc în timpul “domniei” sale în vârful unuia dintre cele mai importante grupuri auto germane.

Dieter Zetsche își termină mandatul în fruntea Daimler în februarie 2013, dar va fi ales din nou pentru un mandat suplimentar până în 2016.

45 de miliarde de euro este valoarea de piață a mărcii BMW.
25 de miliarde de euro este valoarea de piață a mărcii Mercedes-Benz.
2.6 milioane de mașini pe an vrea Merceds să vândă până în 2020. În 2012, Mercedes a vândut puțin mai mult de jumătate din


“Am încredere că ne vom depăși rivalii (n.r. BMW și Audi) până cel târziu în 2020″. Conform șefului grupului german, Mercedes-Benz a pierdut teren în fața competitorilor deoarece nu a reușit să se impună pe piața compactă din China.

În clasamentul pe 2012 a vânzărilor premium la nivel mondial, BMW a reușit să se claseze din nou pe prima poziție, în timp ce Audi a depășit Mercedes și s-a instalat confortabil pe poziția secundă. Toate cele trei mărci au avut însă vânzări-record, iar analiștii se așteaptă ca vânzărie să crească în continuare și în 2013. Conform IHS Automotive, BMW va crește cu 4.6% în 2013 până la 1.54 de milioane de mașini, în timp ce Audi și Mercedes se vor bate pentru a doua poziție în acest clasament, ambele urmând să vândă în jur de 1.45 de milioane de mașini.

sursa: www.automarket.ro

 
 

Etichete:

Leave a Reply