Cirque du Soleil, o nouă victimă a crizei economice: Compania va renunța la 400 de angajați până în luna martie




Cirque du Soleil este puternic afectată de criza economică mondială, motiv pentru care va concedia până la 400 de angajaţi, notează Le Figaro.

Compania canadiană a anunţat miercuri că va suprima până la 400 de posturi, cele mai multe de la sediul său din Montréal, din cauza ratei de schimb a dolarului canadian, a crizei economice mondiale şi a creşterii costurilor de producţie pentru spectacolele sale.

Cele 400 de locuri de muncă vor fi suprimate din toate segmentele companiei şi vor fi anunţate până la sfârşitul lunii martie. Ele se adaugă celor 50 de locuri de muncă suprimate înainte de Crăciun.

Înfiinţată în anii 1980 de Guy Laliberté, trupa Cirque du Soleil a cunoscut o ascensiune incredibilă, devenind una dintre cele mai mari întreprinderi de spectacole din lume.

Cu aproape 5.000 de salariaţi dintre care 1.300 sunt artişti, compania canadiană a avut o cifră de afaceri de 1 miliard de dolari în anul 2011.

În ultimii ani, trei spectacole, ale căror titluri nu au fost dezvăluite de Renée-Claude Ménard, directoarea de relaţii publice a acestei multinaţionale din industria de divertisment, au mers “mai puţin bine decât se prevedea, din diferite motive”.


Renée-Claude Ménard a dezminţit într-o conferinţă de presă informaţia potrivit căreia Cirque du Soleil s-ar afla “în criză”, dar a recunoscut că anul 2012 a fost primul din istoria companiei în care firma canadiană nu a obţinut profit.

În anul precedent, profitul companiei a fost de 250 de milioane de dolari.

După o perioadă de glorie, compania canadiană a ajuns la maturitate şi intenţionează să rămână la nivelul de 20 de show-uri pe care le produce în prezent.

Ea doreşte să îşi reducă foarte mult costurile, care reprezintă circa 50 de milioane de dolari pe spectacol, pentru a ajunge la un prag de cheltuieli de producţie de 25 de milioane de dolari sau 30 de milioane de dolari.

sursa: www.b1.ro

Etichete:

Leave a Reply