Rusia anunta investitii masive in linii feroviare de mare viteza

 

Russian Railways, compania feroviara nationala din Rusia, a planificat investitii de 157 miliarde de dolari in constructia de cai ferate de mare viteza, in cadrul pregatirilor pentru Cupa Mondiala la Fotbal din anul 2018.


“Construirea liniilor de mare viteza este o directie noua pentru dezvoltarea economiei”, a declarat directorul general al Russian Railways, Vladimir Yakunin, intr-un interviu acordat la Soci, unde vor fi gazduite Jocurile Olimpice de Iarna din 2014.

Ambitiile Rusiei de a gazdui aceste evenimente sportive majore au determinat guvernul sa deruleze investitii masive pentru extinderea si mondernizarea infrastructurii de transporturi.

Rusia nu are in prezent nicio linie feroviara de mare viteza, in timp ce Japonia a introdus primul astfel de serviciu in anii ’60, subliniaza compania rusa de stat, conform Mediafax.

Russian Railways vrea sa introduca linii de mare viteza pe rute care leaga Moscova de Sankt Petersburg, Soci si Kazan, cu extensii catre Ekaterinburg. Compania incearca sa porneasca lucrarile astfel incat sa poata conecta la timp 4 dintre cele 11 stadioane pregatite pentru Cupa Mondiala din 2018.

Rusia a inregistrat in primul trimestru cea mai slaba crestere economica din 2009, de 1,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, din cauza reducerii investitiilor companiilor, intre care si Gazprom, si a recesiunii prelungite din zona euro, care afecteaza cererea de materii prime.

sursa: www.dailybusiness.ro

Etichete:

Leave a Reply

 

Like, ca să fii INFORMAT