Cît costa cel mai scump sex protejat si miliardele pe care le “ruleaza” prezervativul in fiecare an




Industria sexului este una dintre cele mai active si poate cea mai importanta dintre cele care se ocupa cu vicii. De la casete marcate cu trei “x” pana la jucarii si accesorii fetisiste, de la mijlioace de resurectie a vietii de cuplu pana la piata neagra de consum carnal.

De departe, cele mai “rulate” obiecte in activitatea sexuala constanta sunt prezervativele. Exista cateva mari companii si una mai mare decat toate celelalte. Exista insa si producatori exclusivisti, care vad si vand dincolo de raportul pret-calitate.

Louis Vuitton, una dintre casele de moda ultramoderne in secolul nostru, a scos pe piata cel mai scump prezervativ. Nu exista sortimente, culori, arome sau marimi, ci doar un singur tip bun la toate, pentru cei mai pretiosi si pretentiosi clienti. Prezervativul maro cu monograma vine intr-un ambalaj distins pentru domni la fel de distinsi, cu celebrele motive Louis Vuitton care sunt folosite pe toate produsele marcii.

Costa 68$ bucata si nu se vand seturi 3 in 1, asa cum ne-a obisnuit piata. Prezervativele ultrascumpe nu au niste caracteristici mult peste standardele europene impuse tuturor celorlalti producatori. Dincolo de culoarea deosebita mai exista un element care il face unic pe utilizator dar numai in prezenta unei surse puternice de lumina: monograma LV (Louis Vuitton) stantata pe inel.

Primele prezervative au fost folosite in jurul anului 1.200 i.Hr. conform unor dovezi grecesti si egiptene. Erau facute din hartie sau panza, lubrifiate cu uleiuri natural pe-atunci. Primele prezervative moderne au fost folosite la jumatatea anilor 1.600 si erau din intestine de oaie. De acolo vine si una dintre denumirile contemporane – fermierii din Condom, Franta.


Cea mai “protejata” tara e SUA. Durex este al doilea brand acolo, cu o cota de piata de 15%. Celalalt brand care domina fara discutii este Trojan (70%). Durex se vinde insa in peste 140 de tari si la nivel global acopera 26% din cererea anuala.

Durex este numarul 1 in Anglia de cand a fost preluata de Benckiser (UK).

In 2012, in Anglia s-au vandut prezervative de 10 milioane de euro. 

In SUA se vand prezervative de 430 mil. $ in fiecare an (sursa Bloomberg).

Piata mondiala de prezervative este previzionata la 27 mld. bucati anual pana in 2015, adica aproximativ 6 mld. $.

sursa: www.incont.ro

Etichete:, , ,

Leave a Reply