Qualcomm inregistreaza un profit demn de Apple

 

Nici nu a inceput bine anul si Qualcomm anunta niste rezultate financiare spectaculoase pentru primul trimestru fiscal din 2013.

Cu 6 miliarde dolari de incasari, Qualcomm poate fi perceputa ca fiind ,,o companie modesta”. Avand in vedere ca aceasta cifra este cu 29 procente mai mare decat acum un an este evident insa ca producatorii de procesoare pentru mobile fac o treaba remarcabila in San Diego. Ganditi-va numai ce inseamna pentru o firma care activeaza in domeniul IT sa inregistreze un profit de aproximativ 30% din vanzari. Qualcomm, de exemplu, a inregistrat un profit de 1,91 miliarde dolari, o crestere foarte mare fata de anul trecut.


In ceea ce priveste unitatile vandute, 182 milioane de SoC-uri au fost comercializate de Qualcomm doar in ultimul trimestru, cu 17 procente mai mult decat in aceeasi perioada a lui 2012.

Pentru ca o duce atat de bine, 428 milioane de dolari vor fi impartiti intre actionarii companiei ca si dividende la actiuni in timp ce 250 milioane dolari vor fi cheltuiti pentru recumpararea de actiuni. Avand in vedere ca Snapdragon 800 urmeaza sa iasa in cateva luni, succesul se pare ca nu va parasi prea curand compania americana.

sursa: playtech.ro

Etichete:,

Leave a Reply

 

Like, ca să fii INFORMAT