Orange şi Vodafone vor construi împreună o reţea de fibră optică în Spania

 

Operatorii de telefonie mobilă Orange, filială a France Télécom, şi Vodafone au anunţat miercuri înfiinţarea unei societăţi mixte în Spania pentru a dezvolta în comun o reţea de fibră optică care să permită conectare la Internet de mare viteză.

Cele două companii au de gând să investească un miliard de euro pentru a construi două reţele complementare, deservind fiecare trei milioane de locuinţe, în 50 de oraşe din Spania. Vodafone şi Orange au precizat că vor garanta accesul reciproc la infrastructurile create, dar ofertele comerciale ale celor două firme vor fi complet separate.


“Piaţa de fibră optică din Spania este deficitară la capitolul concurenţă şi dacă acest lucru nu se remediază am putea să avem o piaţă de tip monopolist”, a declarat directorul general de la Orange Spain, Jean-Marc Vignolles.

În prezent, Orange şi Vodafone au dificultăţi în a concura cu reţeaua de fibră optică a Telefonica, cel mai mare operator de telecomunicaţii din Spania, care oferă Internet de mare viteză pentru 2,2 milioane locuinţe.

Piaţa de telefonie mobilă din Spania este controlată de Telefonica (37%), Vodafone (27%) şi Orange (21%). Operatorii de telefonie mobilă din Spania se confruntă însă cu o scădere a numărului de utilizatori pe fondul dificultăţilor economice din cea de a patra economie a zonei euro.

sursa: www.capital.ro / Agerpres

Etichete:, , ,

Leave a Reply