Banca Vaticanului a inregistrat in 2014 un profit de peste 20 de ori mai mare fata de anul precedent. 55 mil. euro merg catre bugetul Sf. Scaun – oligarh
joi, Mai 28th, 2015

Banca Vaticanului a inregistrat in 2014 un profit de peste 20 de ori mai mare fata de anul precedent. 55 mil. euro merg catre bugetul Sf. Scaun

banca-vaticanului-a-inregistrat-in-2014-un-profit-de-peste-20-de-ori-mai-mare-fata-de-anul-precedent-55_size9

Banca Vaticanului – Istituto per le Opere di Religione (IOR) – a anuntat luni ca in 2014 a inregistrat un profit net de 69,3 milioane de euro, in crestere semnificativa fata de profitul de 2,9 milioane de euro inregistrat in 2013, in principal ca urmare a veniturilor mai mari din tranzactionarea de obligatiuni precum si a reducerii cheltuielilor operationale, transmite Reuters, preluata de Agerpres.

IOR a precizat ca, din profitul realizat anul trecut, va dona 55 de milioane de euro catre bugetul Sfantului Scaun urmand ca restul de 14,3 milioane de euro sa fie depozitat in rezervele sale.

‘Accentul principal este pe imbunatatirea fundamentala a standardelor noastre privind serviciile cu clientii precum si pe profesionalizarea serviciilor noastre de management de active’, a declarat presedintele IOR, Jean-Baptiste de Franssu.

In raportul sau anual, IOR a informat ca face progrese in indeplinirea noilor standarde mai stricte de supervizare care au fost introduse in ultimii ani. Dupa ce a fost implicata in trecut in cateva scandaluri rasunatoare, una din reformele implementate de IOR a fost inchiderea conturilor care nu au legatura cu biserica sau sunt inactive.

Banca a informat ca in perioada de dupa luna mai 2013 a inchis 4.614 astfel de conturi, ceea ce a condus la diminuarea bazei sale de clienti pana la 15.181, ia alte 274 de conturi sunt pe cale sa fie inchise.

Banca Vaticanului a fost infiintata in 1942 de Papa Pius al XII-lea. Baza sa de clienti este formata din institutiile catolice, membrii clerului, angajatii actuali sau fosti ai Vaticanului, ambasadele si diplomati acreditati pe langa Sfantul Scaun.

sursa: www.incont.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved