Berlinul considera insuficient ajutorul financiar propus Ucrainei de UE. Ministrul de externe: „Modul in care Rusia a exploatat situatia economica este revoltator” – oligarh
mie, Dec 18th, 2013

Berlinul considera insuficient ajutorul financiar propus Ucrainei de UE. Ministrul de externe: „Modul in care Rusia a exploatat situatia economica este revoltator”

Untitled

Noul ministru german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a declarat, marti, ca ajutorul financiar propus de Uniunea Europeana Ucrainei, pentru o orientare proeuropeana, a fost insuficient, scrie AFP.

Steinmeier a anuntat ca va efectua joi o vizita in Polonia, pentru a „vedea ce eforturi comune pot fi facute pentru a elimina blocajul politic de la Kiev”.

„Sunt sigur de un singur lucru: propunerea noastra de ajutor financiar si economic nu este suficienta pentru a salva Ucraina de faliment si pentru o asociere economica de durata cu Uniunea Europeana”, a declarat ministrul german.

Presedintele rus Vladimir Putin a anuntat, marti, dupa o intalnire la Moscova cu omologul sau Viktor Ianukovici, ca Rusia va imprumuta Ucrainei 15 miliarde de dolari prin achizitii de obligatiuni emise de Ministerul Finantelor de la Kiev, in 2013 si 2014, si va reduce pretul gazelor cu o treime.

„Modul in care politica Rusiei a exploatat situatia economica din Ucraina este revoltator”, a apreciat Steinmeier. Totusi, el a adaugat ca „noi (europenii) trebuie sa ne intrebam daca nu am subestimat cumva situatia din Ucraina, care este slaba si divizata, si daca nu am subestimat fermitatea Rusiei”.

sursa: www.incont.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved