Bursa din SUA a pierdut 136 mld. dolari din cauza mesajului fals privind o explozie la Casa Albă – oligarh
mie, Apr 24th, 2013

Bursa din SUA a pierdut 136 mld. dolari din cauza mesajului fals privind o explozie la Casa Albă

 

Bursa din SUA a scăzut cu 1% în timpul şedinţei de marţi, echivalentul a 136 miliarde de dolari, în numai câteva secunde după ce un grup de hackeri a postat pe contul de Twitter al agenţiei AP un mesaj fals privind producerea a două explozii la Casa Albă şi rănirea preşedintelui Barak Obama.

Mesajul pe Twitter, care anunţa că Obama a fost rănit după ce Casa Albă a fost atacată cu bombe, vine după încercări repetate ale hackerilor de a obţine parole ale reporterilor Associated Press (AP), a informat ulterior agenţia de presă, citată de Bloomberg. AP a suspendat contul de Twitter şi va lucra la eliminarea vulnerabilităţii speculate de hackeri.

Indicele Standard & Poor’s 500 a scăzut cu circa 1%, în urma anunţului, ştergând 136 de miliarde de dolari din valoarea companiilor listate, înainte de a a-şi reveni rapid. AP a folosit un alt cont de Twitter, operat de departamentul de comunicare, pentru a clarifica anunţul fals.

„Acela este un @AP tweet fals”, au postat cei de la AP.

Agenţia de presă este ultima victimă a unei serii de atacuri împotriva publicaţiilor de media, inclusiv conturi de Twitter ale emisiunilor „60 Minutes” şi „48 Hours” de la CBS News, săptămâna trecută.

Anunţul apărut pe contul AP a speriat investitorii la numai câteva zile după ce două explozii au avut loc în timpul maratonului din Boston, omorând trei persoane şi rănind 200.


Tweet-ul fals aduce în lumină puterea reţelelor de socializare asupra pieţelor financiare, aflate într-o mişcare continuă.

Indicele S&P 500 a închis în creştere cu 1% şedinţa de marţi.

Imediat după postarea mesajului fals pe Twitter, investitorii s-au orientat către active considerate sigure, influenţând cotaţiile titlurilor Trezoreriei SUA şi pieţele valutare.

„Preşedintele este bine. Tocmai ce am discutat cu el”, a declarat reporterilor un purtător de cuvânt de la Casa Albă la câteva minute după descoperirea incidentului.

Atacul hackerilor a intrat şi în atenţia FBI, care a început o anchetă.

sursa: www.economica.net

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved