Care este motivul pentru care un adolescent dă în judecată Apple pentru 1 miliard de dolari – oligarh
joi, Apr 25th, 2019

Care este motivul pentru care un adolescent dă în judecată Apple pentru 1 miliard de dolari

Un adolescent de 18 ani dă în judecată Apple pentru 1 miliard de dolari ca urmare a unui arest ilicit, care a fost rezultatul unei identificări greşite de către software-ul de recunoaştere facial al Apple, conform Business Insider.

Ousmane Bah, student la New York, a depus cererea împotriva companiei Apple şi a firmei de securitate Security Industry Specialists. Bah era încă student la liceu când a primit o citaţie de la o instanţă din Boston, susţinând că a furat produse Apple în valoare de 1.200 de dolari, în special Apple Pencils, de la un Apple Store din Boston.

Potrivit procesului, Bah nu a fost niciodată la Boston, ba chiar el a fost la balul său de absolvire în Manhattan în ziua în care furtul a avut loc. Mai târziu, Bah a fost acuzat de furturi suplimentare de la Apple Stores din New Jersey, Delaware şi New York City.

Bah a fost arestat în noiembrie 2018 la ora 4 dimineaţa la domiciliul său de către NYPD pe baza suspiciunii de furt. Potrivit actelor depuse, mandatul poliţiei a inclus o fotografie a unui suspect care nu semăna cu Bah, dar cu toate acestea arestarea a avut loc.

Procesul nu este specific pentru modul în care Apple îşi foloseşte recunoaşterea facială pentru securitate, dar menţionează frecvent caracteristica de Face recognition ID, care este utilizată în cele mai recente modele iPhone şi iPad. De asemenea, detectivul bănuia că adevăratul hoţ ar fi putut folosi permisul de conducere provizoriu al lui Bah, pe care l-a pierdut, ca ID în timpul uneia dintre infracţiuni, legându-l astfel pe Bah de crimele din sistemele Apple.

Compania Apple şi specialiştii din industria de securitate nu au răspuns imediat la solicitarea de comentarii a Business Insider. Ambii au refuzat să comenteze procesul atunci când au fost contactaţi de catre Bloomberg.

sursa www.businessmagazin.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved