Ce taxe plăteşte gigantul Amazon pentru un profit de peste 11 miliarde dolari? Zero – oligarh
mar, Feb 19th, 2019

Ce taxe plăteşte gigantul Amazon pentru un profit de peste 11 miliarde dolari? Zero

Pentru cei care se întreabă cât de mult plăteşte taxe federale gigantul Amazon, cu o capitalizare de piaţă de circa 800 miliarde dolari, răspunsul ar putea fi unul surprinzător încât compania nu trebuie să dea niciun ban fiscului american, potrivit Fortune.

Potrivit unui raport publicat de Institutul de Taxare şi Eocnomie, gigantul de retail nu trebuie să plătească nici măcar un cent guvernului pentru al doilea an la rând.

Scutirea de taxe vine chiar dacă Amazon şi-a dublat profiturile în SUA, de la 5,6 miliarde dolari în 2017 la 11,2 miliarde dolari în 2018.

Datorită situaţiei fiscale, rata de impozitare pentru Amazon s-a situat la minus 1%.

Această rată de impozitare scăzută spre inexistentă a fost subiectul dezbaterilor în mediul american, unde politicienii precum senatorul Bernie Sanders sau chiar preşedintele Donald Trump îşi exprimă nemulţumirea.

Institutul de Taxare şi Economie notează că nivelul acesta este rezultatul revoluţiei fiscale conduse anul trecut de administraţia Trump.

Potrivit The Week, în perioada 2011-2016 Amazon a plătit taxe guvernului de 11,4%, în comparaţie cu rata de minus 1% de anul acesta.

sursa www.businessmagazin.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved