Cel mai mare fond suveran din lume da in judecata Volkswagen, dupa ce valoarea de piata a grupului s-a prabusit pe bursa – oligarh
lun, Mai 16th, 2016

Cel mai mare fond suveran din lume da in judecata Volkswagen, dupa ce valoarea de piata a grupului s-a prabusit pe bursa

Reprezentanti ai fondul suveran norvegian, cel mai mare din lume, au afirmat, duminica seara, pentru Financial Times, ca pregatesc actiuni in justitie in Germania impotriva producatorului de automobile Volkswagen – unde este unul dintre principalii actionari -, dupa ce valoarea actiunilor acestuia au scazut la bursa din cauza scandalului motoarelor trucate, scrie AFP, preluata de Agerpres.

Avocatii nostri considera ca modul in care grupul a actionat justifica cererea de reparatii in cadrul legislatiei germane. In calitate de investitor, este responsabilitatea noastra sa pastram partile pe care le detinem in Volkswagen”, a declarat cotidianului directorul general al unitatii din banca centrala care administreaza acest fond.

Potrivit agentiei de informatii financiare Bloomberg, fondul alimentat din veniturile incasate de pe urma hidrocarburilor norvegiene este al patrulea actionar al producatorului german, cu 1,64% din capital.

Acest grup al carui portofoliu reuneste 12 marci, printre care Volkswagen, Audi, Porsche si Seat, a fost nevoit sa cheltuiasca 16,2 miliarde de euro pentru a face fata scandalului manipularii testelor de emisii unor motoare diesel izbucnit anul trecut.

Probele sale judiciare sunt abia la inceput, cu o serie de actiuni in justitie declansate in Statele Unite si Olanda.

Duminica seara, niciun purtator de cuvant al producatorului de automobile nu a putut fi contactat.

Volkswagen a folosit softuri pentru manipularea testelor de emisii la 11 milioane de masini din intreaga lume pentru a le face sa para mai putin poluante, iar in prezent se confrunta cu consecintele acestui scandal.

sursa: incont.stirileprotv.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved