Cel mai scump oraş din Silicon Valley, fără magazine sau terase, dar care găzduieşte cei mai bogaţi oameni din industria tehnologiei – oligarh
lun, Oct 9th, 2017

Cel mai scump oraş din Silicon Valley, fără magazine sau terase, dar care găzduieşte cei mai bogaţi oameni din industria tehnologiei

Prin aspectul său, Atherton poate fi asemănat cu oricare suburbie din America. Atherton este un oraş idilic din California, unde casele modeste ajung la milioane de dolari, fiind a treia cea mai scumpă locaţie din Statele Unite ale Americii şi cea mai scumpă din Silicon Valley, potrivit Business Insider.

Nu mai este o surpriză faptul că miliardari din industria tehnologiei, inlusiv Paul Allen, cofondatorul Microsoft, Mig Whitman, CEO-ul HP, şi Eric Schmidt, preşedintele Google, au locuinţe în acest oraş. Prestigiul, discreţia zonei şi distanţa mică faţă de marile companii din domeniul tehnologiei, toate acestea atrag cumpărătorii bogaţi, care plătesc adesea peste preţul cerut.

Atherton este un oraş mic, în mare parte rezidenţial, şi este situat la aproximativ 45 de minute de San Francisco şi la mai puţin de 20 de minute de sediul Facebook, Google şi Tesla. Multe dintre casele oraşului au garduri sau amenajări peisagistice care împiedică privirea curioşilor. Preţul mediu de vânzare al unei locuinţe în Atherton s-a înregistrat la 5,42 mil. dolari, asta în 2016, fiind de patru ori mai mare decât preţul din San Francisco.

În ciuda zidurilor înalte, proprietăţile din Atherton au o prezenţă impunătoare, atunci când sunt privite din stradă. Oraşul nu are magazine sau restaurante, iar trotuarele sunt puţine, ceea ce asigură confidenţialitatea locuitorilor.

Printre cei mai notabili rezidenţi se numără şi Sheryl SandBerg, COO-ul Facebook, Charles Schwab, magnatul de brokeraj, Ben Horowitz şi Marc Andreessen, investitori tehnologici. Meg Witmen, directorul executiv Hewlett-Packard, a fost cândva proprietara unei case cu cinci dormitoare şi patru băi, conac care s-a vândut pentru 6,6 milioane de dolari, în luna aprilie.

Atunci când locuitorii caută distracţia în afara oraşului Atherton, aceştia pot face o călătorie în  Menlo Park, un oraş mai mare cu centre comerciale, restaurante, parcuri şi muzee.

În Atherton se află şi Menlo Circus Club, fondat în anul 1923. Acest club social găzduieşte spectacole de cai, meciuri de polo şi petreceri de gală pentru cei bogaţi. Membrii plătesc o „taxă de iniţiere”, care era de 250 de mii de dolari în 2013, plus anumite taxe anuale, care începeau de la 4.500 de dolari, în 2010. Atherton are şi o zonă de relaxare, parcul Holbrook-Palmer care oferă un teren de golf, terenuri de tenis şi trasee de mers pe jos pe o întindere de 22 de hectare.

sursa: www.zf.ro foto SFGate

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved