Companii de telecomunicaţii din Ungaria, şocate de noile impozite – oligarh
mar, Mai 15th, 2012

Companii de telecomunicaţii din Ungaria, şocate de noile impozite

Cele trei mari companii de telecomunicaţii care îşi desfăşoară activitatea în Ungaria, Magyar Telekom, Telenor şi Vodafone, s-au declarat „şocate” de noul impozit pe care Guvernul lui Viktor Orban intenţionează să îl introducă.

Magyar Telekom, Telenor şi Vodafone sunt şocate să afle că Guvernul a modificat proiectul privind impozitele pe apelurile telefonice”, au declarat companiile într-un comunicat făcut public luni, la Budapesta si preluat de agentia France Presse.

„După ce în timpul negocierilor prealabile, Guvernul a propus introducerea unei taxe de consum, aplicată consumatorilor, proiectul de lege depus Parlamentului vorbeşte de un impozit care afectează serviciile de telecomunicaţii, la care companiile de telecomunicaţii fac obiectul”, se menţiona în document. Acestea din urmă „consideră inacceptabilă această procedură care le-ar face să suporte o nouă taxă specifică”.

Pentru a lupta împotriva deficitului bugetar, Premierul Viktor Orban a introdus in 2010 o serie de taxe, supranumite „de criză”, care se aplicau societăţilor comerciale, de telecomunicaţii şi energetice, alături de impozitarea băncilor şi instituţiilor financiare.

În urmă cu două săptămâni, Guvernul a adoptat un plan de rigoare – pentru a coborâ deficitul public la o cotă mai mică decât 3 la sută din PIB – în care a promis scăderea, în 2013, cu 50 la sută, urmată cu eliminarea, în 2014, a taxelor specifice.

Potrivit ultimelor informaţii disponibile, aceste impozite vor fi înlocuite de noi taxe aplicate băncilor şi societăţilor de telecomunicaţii. Parlamentul va dezbate în viitorul apropiat aceste măsuri fiscale.sursa: www.incomemagazine.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved