Cutremur pe piaţa multinaţionalelor americane: Şeful PepsiCo pleacă după 12 ani de la conducerea companiei – oligarh
mar, Aug 7th, 2018

Cutremur pe piaţa multinaţionalelor americane: Şeful PepsiCo pleacă după 12 ani de la conducerea companiei

Compania PepsiCo a anunţat că Indra Nooyi, care a fost CEO timp de 12 ani, va preda ştafeta conducerii executive a gigantului, după un mandat de 12 ani, potrivit CNBC.

Preşedintele Ramon Laguarta a fost ales de către consiliul director să preia cârma şi îşi va începe activitatea începând cu data de 3 octombrie.

După 24 de ani în companie şi 12 la conducerea acesteia, Nooyi se va retrage şi va rămâne preşedinte până la începutul anului 2019.

„Crescând în india, nu am crezut vreodată că voi avea posibilitatea de a conduce o companie atât de extraordinară. Am avut un impact asupra vieţii oamenilor mai mare decât am visat că este posibil. PepsiCo este astăzi într-o poziţie puternică pentru a-şi continua creşterea”, a spus Nooyi.

Laguarta, un veteran care are 22 de ani în companie, a fost preşedintele acesteia din septembrie anul trecut şi a supravegheat operaţiunile globale, strategia corporativă, politicile publice şi afacerile cu guvernele. Înainte de această poziţie, Laguarta coordonat operaţiuni ale companiei din Europa şi din Africa.

În urma anunţului, preţul acţiunilor companiei au scăzut uşor.

sursa www.zf.ro foto Management Today

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved