De ce crede Bill Gates că el şi alţi miliardari ca el nu merită să aibă asemenea averi – oligarh
joi, Feb 14th, 2019

De ce crede Bill Gates că el şi alţi miliardari ca el nu merită să aibă asemenea averi

Bill Gates, miliardarul american care a fondat Microsoft, este de părere că cei mai bogaţi oameni ai Americii nu îşi merită averea.

Gates, care are o avere de aproximativ 80 de miliarde de dolari, a declarat celor de la Daily Mail că cei care câştigă sume fabuloase ar trebui să plătească taxe mai mari. „Am plătit peste 10 miliarde de dolari către stat, dar suma ar fi trebuit să fie mai mare. Am respectat întotdeauna legea, dar aceasta ar trebui reînnoită.”

Fondatorul Microsoft este unul dintre miliardarii care au promis să doneze mare parte a averii unor cauze caritabile, alături de Warren Buffet sau Mark Zuckerberg. Alături de soţia sa Melinda, Gates conduce fundaţia care îi poartă numele şi care susţine copiii din ţările sărace.

„Nu îmi merit averea”, a mai spus Gates. „Nimeni nu şi-o merită; a fost vorba de noroc, alegerea momentului potrivit şi oamenii alături de care am lucrat. Am muncit mult şi cred că softwareul pe care l-am dezvoltat a schimbat lucrurile în bine, dar nu aş fi putut să fac asta fără o întreagă structură în spate.”

sursa www.businessmagazin.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved