Deutsche Bank a spalat banii clientilor rusi? – oligarh
lun, Iun 8th, 2015

Deutsche Bank a spalat banii clientilor rusi?

db

Deutsche Bank analizeaza informatiile de spalare a banilor unor clienti rusi. Este vorba, se pare, de aproximativ sase miliarde de dolari. Daca lucrurile se confirma, una dintre cele mai mari institutii financiare europeana risca o amenda substantiala, dar si o reducere la fel de importanta a afacerilor cu tara patronata de Putin.

Deutsche Bank a demarat o ancheta interna dupa ce a fost acuzat ca a spalat banii clientilor rusi. Sunt analizate documente incepand din 2011 pana la inceputul acestui an.

In octombrie 2014, Banca centrala a Rusiei a recomandat DB sa verifice operatiunile comerciale ale unora dintre clientii rusi. La randul sau, DB a luat legatura cu o serie de structuri europene de resor, inclusiv cu agentia britanica de control a pietelor financiare (Financial Conduct Autorithy, FCA), Banca centrala europeana si departamentul german de monitorizare a sectorului financiar (BaFin). In plus, au fost suspendati din functii, pe durata investigatiei interne, mai multi angajati ai filialei ruse.

Potrivit surselor Bloomberg, este vorba de tranzactii cu actiuni cumparate prin intermediul DB de clientii rusi ai Deutsche Banca, titluri achizitionate ulterior de banca germana la Londra, dar la un pret corespunzator in dolari. DB incearca sa stabileasca daca aceste operatiuni nu au permis scoaterea unor mijloace financiare din Rusia fara instiintarea organelor de reglementare. In plus, banca vrea sa inteleaga daca era nevoie de alertarea autoritatilor.

sursa: incomemagazine.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved