Dezvoltatorii de aplicaţii pentru iPhone au generat venituri de 26,5 miliarde de dolari în 2017 – oligarh
vin, Ian 12th, 2018

Dezvoltatorii de aplicaţii pentru iPhone au generat venituri de 26,5 miliarde de dolari în 2017

Compania Apple a anunţat că dezvoltatorii care au creat aplicaţii şi jocuri pentru sistemul de operare iOS au generat încasări de 26,5 miliarde de dolari în 2017, potrivit Quartz.

Cifra arată o creştere de 30% faţă de 2016, şi depăşeşte veniturile anuale înregistrate de companii precum Starbucks, Qualcomm, DuPont, Kraft Heinz sau McDonaldăs, potrivit topului efectuat de Fortune.

Clienţii iOS au cumpărat aplicaţii în valoare de 890 de milioane de dolari doar în perioada de şapte zile dintre Crăciun şi Anul Nou, transmite compania

Apple, care păstrează 15% din vânzările totale generate de App Store, pune succesul pe seama unor funcţionalităţi noi pe care le-au dezvoltat, precum ARKit, aplicaţie ce permite iPhone-urilor şi iPad-urilor moderne să lanseze o platformă de realitate augumentată cu uşurinţă.

De la lansarea App Store, în iunie 2008, dezvoltatorii au câştigat peste 86 de miliarde de dolari în venituri, din vânzări. Însă, nu sunt doar veşti bune. Aşa cum indică Shira Ovide de la Bloomberg, rata de creştere este de fapt mai mică decât în 2016, când dezvoltatorii câştigaseră cu 40% mai mult decât în anul anterior.

sursa www.zf.ro foto Cult of Mac

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved