Din mormânt, Steve Jobs zâmbeşte: Pentru prima dată, pentru câteva minute, Apple a atins o valoare bursieră de 1 trilion de dolari – oligarh
vin, Aug 3rd, 2018

Din mormânt, Steve Jobs zâmbeşte: Pentru prima dată, pentru câteva minute, Apple a atins o valoare bursieră de 1 trilion de dolari

Acţiunile Apple au crescut cu 2,8% astăzi, transformând gigantul tehnologic în prima companie americană care a atins o capitalizare bursieră de 1.000 miliarde dolari, potrivit Bloomberg.

Producătorul iPhone-urilor a trecut doar pentru câteva minute peste pragul de 1.000 de miliarde de dolari.

Apple a ratat uşor aşteptările analiştilor cu privire la vânzările de accesorii, însă a raportat venituri mari din vânzările de telefoane. Încasările acestui segment de business au ajuns la 9,55 miliarde dolari, în creştere cu 31% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

De asemenea, compania a depăşit estimările veniturilor din segmentul de software şi servicii.

În total, în 2018, acţiunile Apple au crescut cu circa 20% şi cu peste 32% în ultimele 12 luni.

Compania a raportat venituri totale record de 53,3 miliarde de dolari, după ce a vândut 41,3 milioane de iPhone-uri, 11,5 milioane de iPad-uri şi 3,7 milioane de Mac-uri.

În această cursă, Apple s-a luptat cu Alphabet, compania mamă a Google şi cu Amazon, ambele companii având capitalizări bursiere apropiate de 900 de miliarde de dolari. Amazon, compania fondată de Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, are o capitalizare bursieră de 875 miliarde de dolari, în timp ce Alphabet are o capitalizare de 858 miliarde dolari.

Joi la ora 19.20, acţiunile Apple se tranzacţionau la 206,6 dolari per acţiune, în creştere cu 2,55% de la începutul şedinţei, la o capitalizare de piaţă de 983,6 miliarde de dolari.

Toate privirile sunt aţintite spre Nasdaq, care închide la ora 23.30 (ora locală). Sfârşitul şedinţei stabileşte dacă Apple devine prima companie americană care înregistrează această performanţă.

La nivel global, prima companie care a ajuns la această performanţă este PetroChina, în 2007, însă aceasta s-a prăbuşit 2 ani mai târziu.

sursa www.zf.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved