Este cel mai influent bancher din lume, dar numele ei este necunoscut oamenilor de rand – oligarh
mie, Oct 8th, 2014

Este cel mai influent bancher din lume, dar numele ei este necunoscut oamenilor de rand

1384444831000-AP-Yellen

Chiar daca are o influenta puternica in piata financiara, Janet Yellen, presedintele Rezervei Federale a SUA, nu este prea bine cunoscuta de simplii cetateni americani.

Mai putin de un sfert dintre acestia, respectiv 24%, au identificat corect functia pe care o detine Janet Yellen in piata financiara, intr-un sondaj realizat de Pew Research Center in Washington, conform celor de la Bloomberg.

In acelasi timp, 17% dintre respondenti l-au identificat pe Alan Greenspan ca fiind presedintele Rezervei Federale, chiar daca acesta a demisionat in 2006.

Yellen, 68 de ani, este cel mai puternic sef al unei banci centrale din lume, functie in care a fost numita in luna februarie, cand a devenit prima femeie din istoria bancii de peste 100 de ani ce ocupa aceasta pozitie.

Sondajul a cuprins 12 intrebari, fiecare pe teme diferite, de la ce teritorii ocupa Statul Islamic la ce sustine boom-ul economic din Dakota de Nord.

sursa: www.business24.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved