Germania inregistreaza cea mai puternica crestere a preturilor la locuinte din 2003, datorita creditarii ieftine – oligarh
mar, Feb 18th, 2014

Germania inregistreaza cea mai puternica crestere a preturilor la locuinte din 2003, datorita creditarii ieftine

Preturile locuintelor din Germania au inregistrat, anul trecut, cel mai puternic avans din ultimii 10 ani, datorita nivelului scazut al dobanzilor, care a inlesnit accesul la finantare si a determinat unii investitori sa renunte la obligatiuni in favoarea activelor imobiliare, potrivit Bloomberg.

Preturile apartamentelor, caselor si altor tipuri de proprietati rezidentiale din Germania au crescut in 2013 cu 4%, potrivit datelor prezentate luni de o asociatie a bancilor, VDP.

Piata a depasit astfel recordul stabilit in anul 2012, cand a fost inregistrata o crestere de 3,9%. Indicele preturilor la birouri a urcat cu 5,9%, incetinind de la plus 6,1% in anul anterior.

Piata locuintelor din Germania traverseaza o perioada de crestere sustinuta, datorita costului scazut al creditarii si deficitului de spatii de locuit din orasele mari, precum Berlin sau Frankfurt, unde ritmul in care se construieste nu tine pasul cu cererea.

Totoodata, preturile spatiilor de birouri sunt impinse in sus de investitorii care cauta active cu randamente mai bune fata de obligatiuni.

„Cererea pentru proprietati rezidentiale se mentine la un nivel ridicat. Orasele mari si cele unde exista universitati sunt in centrul atentiei’, a declarat directorul general al VDP, Jens Tolckmitt.

Pretul apartamentelor a crescut cu aproape 5% anul trecut, in timp ce chiria medie pe contracte noi a urcat cu 4,2%.

sursa: www.incont.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved