Germania pregateste un nou acord de finantare externa pentru Grecia, de 10-20 mld. euro – oligarh
lun, Mar 10th, 2014

Germania pregateste un nou acord de finantare externa pentru Grecia, de 10-20 mld. euro

Ministerul german al Finantelor pregateste terenul pentru un al treilea pachet de finantare externa pentru Grecia, cu o valoare de 10-20 miliarde euro. Acesta ar urma sa fie aprobat inaintea alegerilor din luna mai pentru Parlamentul European, potrivit Der Spiegel, preluat de Reuters.

Publicatia germana citeaza un document intern al ministerului Finantelor de la Berlin.

Printre caile de actiune descrise in document se numara o noua restructurare („haircut”) a datoriei de stat a Greciei, care ar afecta de aceasta data in principal creditorii din sectorul public, sau o linie suplimentara de finantare cu resurse limitate, de la fondul de urgenta al UE.

Programul ar putea avea o valoare de 10-20 miliarde euro si ar fi conditionat de angajamente din partea guvernului de la Atena in zona reformelor structurale, noteaza Der Spiegel, potrivit Mediafax.

Contactat de Reuters, un reprezentant al Ministerului german al Finantelor a refuzat sa confirme ca se pregateste o noua restructurare a datoriilor Greciei. „Nu a aparut nicio situatie noua”, a afirmat reprezentantul institutiei

Grecia a incheiat in ultimii patru ani doua acorduri de finantare externa cu partenerii din zona euro si FMI, cu o valoare totala de 240 miliarde euro, angajandu-se in schimb la reducerea cheltuielilor publice si reforme structurale.

sursa: www.incont.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved