Google, acuzat de Oracle de incalcarea drepturilor de proprietate – oligarh
lun, Aug 16th, 2010

Google, acuzat de Oracle de incalcarea drepturilor de proprietate

Grupul IT Oracle a acuzat in instanta Google de incalcarea drepturilor de proprietate referitoare la platforma software Java, care sta la baza sistemului de operare Android, produs de detinatorul celui mai popular motor de cautare pe Internet, potrivit le Figaro, transmite Mediafax.

Oracle a depus la un tribunal american o plangere in care mentioneaza ca Google a dezvoltat sistemul Android incalcand in mod repetat drepturile de proprietate intelectuala pentru Java, pe care le detine dupa preluarea Sun Microsystems.

Oracle a cumparat in ianuarie cu 5,6 miliarde de dolari Sun Microsystems, inventatorul Java. Grupul a cerut in instanta ca Google sa inceteze utilizarea tehnologiei si sa fie obligat la plata de daune.

In fiecare zi sunt vandute aproximativ 200.000 de telefoane mobile inteligente si alte aparate care utilizeaza Android, a indicat directorul general al Google, Eric Schmidt.

Sursa: Bloombiz

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

All Rights Reserved